با تهدید زنجیره تامین گوشت به دلیل همهگیری COVID-19، ممکن است ماهی را به عنوان پروتئین ماهی تترا جایگزین در نظر بگیرید. خبر خوب این است که یک جایگزین سالم است.
بر اساس یک مرور علمی منتشر شده در «شواهد کیفیت متوسط نشان می دهد ماهی کوی که مصرف ماهی با خطر کمتر بیماری قلبی عروقی مرتبط است.
افسردگی و مرگ و میر و بنابراین می تواند به عنوان یک منبع غذایی سالم پروتئین حیوانی در نظر گرفته شود.
نویسندگان این بررسی همچنین ارتباطی بین مصرف ماهی و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها از جمله سرطان کبد و پروستات پیدا کردند.
این نتیجهگیریها پس از بررسی جامع 34 متاآنالیز مطالعات کوهورت آیندهنگر که ارتباط مصرف ماهی و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را بررسی میکردند، به دست آمد. با هم، این 34 متاآنالیز شامل 298 مطالعه کوهورت آینده نگر فردی بود.
به نظر نمی رسد همه ماهی ها فواید یکسانی داشته باشند. برای مثال، در این بررسی، نویسندگان ارتباطی بین مصرف کل ماهی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پیدا نکردند. با این حال، یک تجزیه و تحلیل اضافی نشان داد که مصرف بیشتر ماهی چرب، اما نه ماهی بدون چربی، با خطر کمتر دیابت نوع 2 مرتبط است.
ماهی های روغنی مانند سالمون، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و تن سرشار از ویتامین D هستند و محتوای EPA و DHA بالاتری نسبت به ماهی بدون چربی دارند. یک وعده 120 گرمی ماهی چرب در هفته، میزان توصیه شده روزانه اسیدهای چرب امگا 3 را تامین می کند.
در حالی که برای رسیدن به همان میزان توصیه شده، ماهی سوف چندین وعده اضافی ماهی بدون چربی مانند ماهی کاد لازم است.
روش های مختلف تهیه ماهی نیز اثرات متفاوتی بر نتایج سلامتی دارند. اگرچه مصرف بیشتر ماهی به طور کلی با خطر کمتر نارسایی قلبی همراه بود، مصرف بیشتر ماهی سرخ شده با خطر بالاتر نارسایی قلبی همراه بود.
برخی از مصرف کنندگان ممکن است در مورد محتوای جیوه در ماهی نگران باشند، ماهی سرخو که ممکن است باعث ایجاد سمیت عصبی شود و اثرات نامطلوبی بر رشد و شناخت مغز داشته باشد.
- منابع:
- تبلیغات: