کارخانه ماهی تن در بازار تهران کارخانه ای است که ماهی قزل آلا را بصورت تجاری قوطی می کند. این یک صنعت فرآوری ماهی است که به طور کلی در کنسرو کردن ماهی پیشگام بوده است.
در طول قرن نوزدهم در سواحل اقیانوس آرام آمریکای شمالی تأسیس شد و متعاقباً به سایر نقاط جهان که دسترسی آسان به ماهی قزل آلا داشتند گسترش یافت.
قبل از کنسرو کردن، ماهی ها را نمک می زدند تا نگهداری شوند. کاب می گوید که در آغاز قرن نوزدهم، روس ها سالمون شور صید شده در آلاسکا در سنت پترزبورگ را به بازار عرضه کردند.
مدت کوتاهی پس از آن، شرکت خز شمال غربی شروع به بازاریابی ماهی سالمون شور از رودخانه کلمبیا کرد. سپس با شرکت خلیج هادسون ادغام شد و ماهی قزل آلا در استرالیا، چین، هاوایی، ژاپن و شرق ایالات متحده به بازار عرضه شد. بعدها برخی از نمک های ماهی قزل آلا به کارخانه های کنسرو ماهی قزل آلا تبدیل شدند.
اولین کارخانه کنسروسازی ماهی قزل آلا در مقیاس صنعتی در آمریکای شمالی در سال 1864 بر روی یک بارج در رودخانه ساکرامنتو در نزدیکی ساکرامنتو غربی توسط چهار برادر هیوم به همراه شریکشان اندرو اس هاپگود تأسیس شد.
در سال 1866 برادران هیوم کسب و کار خود را به سایتی در 50 مایلی داخل رودخانه کلمبیا منتقل کردند. تاریخچه کارخانه های کنسرو ماهی قزل آلا در آمریکای شمالی با سابقه آنها در رودخانه کلمبیا نشان داده شده است.
در عرض چند سال هر یک از برادران هیوم کارخانه کنسروسازی خود را داشت. تا سال 1872، رابرت هیوم چندین کارخانه کنسروسازی را راه اندازی کرد، چینی هایی را که مایل به کار با دستمزدهای پایین برای انجام کار کنسروسازی بودند، وارد کرد و از بومیان محلی آمریکا خواست که ماهیگیری را انجام دهند.
تا سال 1883، کارخانههای کنسرو ماهی قزل آلا به صنعت اصلی رودخانه کلمبیا تبدیل شده بودند، با 1700 قایق توری که سالانه به 39 کارخانه کنسروسازی با 15000 تن ماهی آزاد، عمدتاً شینوک، عرضه میکردند.