چای سبز که عمری یک قرنی دارد وقتی در طبیعت رها می شود ظاهر درخت را به خود می گیرد. ساختار گیاهی که از نظر شکل ظاهری پراکنده است، به صورت تک تنه و همچنین به صورت چند ساقه می باشد.
چای سبز پنجاه چهل یک دمنوش طبیعی و پرخاصیت است که برای سلامت بسیار مفید بوده و مصرف آن به کسانیکه قصد تنظیم وزن و تناسب اندام دارند، توصیه میشود.
چای گیاهی است همیشه سبز که برگ هایش نمی ریزد. دارای برگهای تابستانی و زمستانی است، در جاهایی که دما و رطوبت کافی وجود دارد، تشکیل شاخه در طول سال ادامه می یابد، به عنوان مثال در جنوب هند، سریلانکا، جاوه، سوماترا و کنیا.
چای در نقاطی که اختلاف دما و رطوبت بین فصول سال وجود دارد، به عنوان مثال، در شمال و شمال شرق هند، در شمال شرق چین و ژاپن، در برخی از مناطق خنک آفریقای جنوبی، در سواحل دریای خزر همسایه ما.
چای در گرجستان و ایران و در کشور ما به صورت متناوب جوانه زدن روی می دهد. در مکان هایی که در طول سال برای تشکیل شاخساره مناسب نیستند، در فصل سرما تشکیل اندامچه متوقف می شود و برگ ها و جوانه های چای رشد نمی کنند.
به عبارت دیگر گیاه چای در دوره های سرد وارد دوره استراحت (خواب) می شود. برای اینکه شاخه ها به طور مداوم روی گیاه چای در دوره تبعید تشکیل شوند، باید باران فراوان و درجه حرارت کافی باشد.
در غیر این صورت، در طول دوره ساقه، گیاه ساقه ی چای مورد انتظار را نمی دهد، رشد به طور قابل توجهی پسرفت می کند و بنابراین مقدار محصول به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
در تولید چای مرغوب از دو برگ و یک جوانه تازه بریده شده از نوک شاخساره گیاه چای استفاده می شود. به عنوان یک قاعده کلی، استفاده از دو برگ و یک غنچه از نوک ساقه برای تولید چای توصیه و مطلوب است.
دلیل این امر این است که با رفتن از برگ جوان به پیر در گیاه چای، مقدار پلی فنول کاهش می یابد، یعنی مواد مشخصه ای که بر کیفیت برگ تأثیر می گذارد در برگ ها و جوانه های جوان جمع می شود. به طور کلی اولین شرط تولید چای باکیفیت و موفق، محصول خوب است.